Maak kennis met het Bellewaertsteam

Ilse "Belle" Watteyne

Voorzitter

Ilse Watteyne is de sterke vrouw achter haar man Niek. Zij studeerde af als kok en kelner in de Ter Groene Poorte Brugge, en is verantwoordelijk voor het themacafé in Hooge Crater museum. Als geboren Bruggeling is ze van nature gefascineerd door geschiedenis en de cirkel is rond nu haar twee zonen Louis en Arthur als de “Hooge Boys” mooie geschiedenisfilmpjes op YouTube publiceren. Ilse “Belle” is onze fiere voorzitster van Bellewaerts vzw. Ze zorgt voor de algemene coördinatie, het overzicht en om de gidsen bij te staan met raad en daad waar nodig.

Niek Benoot

Niek "Bellewaard" Benoot

PR & communicatie

Niek Benoot maakte zijn kinderdroom waar en nam samen met zijn vrouw Ilse in 2008 Museum Hooge Crater Museum over van Roger Desmul.
Zijn jarenlange fascinatie voor de Groote Oorlog groeide uit in de steeds beter uitbating van het Hooge Crater Museum dat zelfs de titel “The Best Private WW1-Museum” kreeg, wat natuurlijk een hele eer is voor Niek en Ilse.
Niek won al twee keer de titel “Beste Toeristische Ondernemer” van de Westhoek. Het creatieve brein van Niek staat nooit stil en hij riep een aantal museumgidsen bijeen om “iets te doen met het landschap en de streek” en zo was Bellewaerts vzw geboren voor alle activiteiten buiten de museummuren. Binnen de vzw is Niek verantwoordelijk voor de sociale media en de PR. 

Laura "Belledame" Vandenbulcke

Administratie

Laura Vandenbulcke is een graag geziene gastvrouw in het Hooge Crater Museumcafé. Ze woonde heel jaar jeugd op Hooge. Toen ze op haar zestiende naar Ieper centrum verhuisde, kwam ze samen met haar tweelingszus Ilona als jobstudent werken in het café. Daar leerden ze van Niek en Ilse de kneepjes van het vak.
We werkten er 7 jaar met de glimlach, aangezien de sfeer in het team zo goed zit. Als kers op de taart kreeg ik samen met mijn zus de nationale prijs van beste jobstudent van het jaar 2019.” 
Na haar studies criminologische wetenschappen werkte ze een jaar in de sector, maar ze bleef als flexi-jobber in het museumcafé actief.  Maar het Hoogebloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds 2021 werkt Laura fulltime in het Hooge Crater Museum. De nestdrang was zelfs zo groot dat ze er met haar vriend ook een huis kocht, want op ’t Hooge is het “prachtig wonen, werken en vertoeven … En ik spreek uit ervaring!” Bij Bellewaerts neemt ze een administratief-creatieve rol op zich.

Kevin "Belleman" Breyne

Schrijver & Gids

Kevin is leerkracht Engels en Nederlands in RHIZO Lifestyle- en Sportschool in Kortrijk en was tot 2019 zelfstandig gids bij Confrontours en Rent a Guide. Hij schreef ook al vier boeken over de Eerste Wereldoorlog en staat bij Bellewaerts in voor tekst en taal.

Bart "Belleman" Degroote

Penningmeester & gids

Bart is technisch medewerker in het O.C. Sint-Idesbald in Roeselare en is al sinds jaar en dag actief als gids. Hij is een vaste waarde in het Hooge Crater Museum en in het Memorial Museum Passchendaele 1917. Daarnaast hoor je hem op herdenkingen vaak de Last Post spelen. Bij Bellewaerts is hij de man achter de cijfers en centen.

Johan "Belleman" De jonghe

gids

Johan is sinds 2015 als zelfstandige gids actief en is ook actief in het Memorial Museum Passchendaele 1917. Hij is daarnaast secretaris van het Genootschap Passchendaele Society 1917 dat onder meer herdenkingen in en rond Zonnebeke organiseert. Johan springt vaak bij op de activiteiten van Bellewaerts als gids en begeleider.